ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΑΒΟΥΤΙΛΟΝ ινδική μολόχα - Abutilon Indicum

Ευθυτενές, ξυλώδες φυτό που φθάνει το 1,5 μέτρο. Έχει μαλακή ελαφρά ελαιώδη επιφάνεια, κίτρινα άνθη και σπόρους σε νεφροειδούς σχήματος. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέρη του φυτού ρίζα, φλοιός, φύλλα, σπόροι. Περιέχει γλίσχρασμα, τανίνες, ασπαραγίνη που είναι διουρητικό.
Βασικά είναι μαλακτικό βότανο, η ρίζα, τα φύλλα και ο φλοιός προστατεύουν τους βλεννογόνους του αναπνευστικού και του ουροποιητικού. Αφέψημα της ρίζας χορηγείται για παθήσεις στο στήθος, όπως η βρογχίτιδα. Το φυτό έχει αντισηπτική δράση στην ουροποιητική οδό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake